الخميس، 7 نوفمبر 2013

الفرشة وخطورتها على نجاح الدورة

اهلا وسهلا
السلام عليكم ورحمة اللة وبركاتة 

النهاردة حنتكلم عن شىء مهم جدا بالنسبة لمربى الدواجن وهو فرشة العنبر 
طبعا البداية السليمة تعنى نجاح بأذن الله وتعالوا نبدء .
بعد التطهير الجيد بنبدء فى فرش التبن او النشارة وطبعا شىء مهم لازم 
نراعية اننا نفرش العنبر كلة .
طب لية ؟؟؟؟

لان الغبره بتاعت التبن او النشاره بتأثر على الجهاز التنفسى للطير ودة 
سبب لكل بلاء خلال الدورة وطبعا قبل الفرش انت حر فى رش طبقة جير 
من عدمة دة حسب تعودك وعموما الجير من المطهرات المعروفة
وعدم فرشة لا يضر بمشيئة الله .
فرشنا النشاره او التبن لازم نهتم جدا بتوزيع التبن او النشارة توزيع جيد 
بواسطة مساحة ونحاول نتلاشى اى منخفضات او ارتفاعات بالفرشة 
وطبعا دة لمنع حدوث اى جيوب حرارية .
بعد الانتهاء من تسوية الفرشة بنرش فيركون اس على التبن او النشارة 
وحوائط العنبر والسقف ودة اجراء احترازى لاننا منعرفش ظروف الفرشة اية .
ونختار بعد كدة المكان اللى حنحضن فية وطبعا قبل وصول الكتكوت بساعتين 
تقريبا نحاول نشغل الدفايات عشان الفرشة تأخد حراره المكان وتبقى جاهزة 
لاستقبال الكتكوت .


ودلوقتى نشوف ازاى نقيم فرشة العنبر 

ازاى اقيم الفرشة
عن طريق مقياسين
1- رطوبتها
2 - حرارتها

لو اتكلمنا عن رطوبتها او جفافها هنقول
ان الرطوبة الزايدة بتعمل مشاكل كتير الكل عارفها (كوكسيديا - كلستريديا - اسهالات متنوعة))
والجفاف الزايد بردة بيعمل (كولاى)

حرارتها
افضل حرارة للفرشة من 25 الى 30 خاصة فى اول العمر
ومن اهم اضرار حرارة الفرشة هى سهولة نقل الامراض عن طريقها كمان قلة التحويل كمان عمل تفاوت فى الاحجام ( السرده )

من اهم فنيات الفرشة
هى استوائها عند فرشها منعا لما يسمى بالجيوب الحرارية اللى بتتسبب فى ظهور الاصوات التنفسية بدرى وبتظهر السردة او تفاوت فى الاوزان

الفرشة ليها اهم دور فى خروج دجاج جيد اللحم خاالى من الكدمات والملوثات

من الاختبارات الحقلية للكشف عن رطوبة الفرشة

انك تمسك شوية منها فى قبضة ايدك واضغط بقوة وافتح ايدك بعدها لو الفرشة اللى فى قبضتك اتجمعت يكون دى رطوبتها عالية
لو القبضة نزلت مفرولة جدا وتركت اثر فى ايدك من اتربة ناعمة جدا وبردة وانت بترميها عملت غبرة او اتربة دى بتكون ناشفة جدا وكدا احتمال الاصابة بالكولاى قريب جدا مع اول اجهاد او استرث

اما لو القبضة دى وسط بين الامرين واقرب الى الجفاف فبكدا بتكون الفرشة على افضل حالتها

ملحوظة هامة

توزيع الاضاءة لة علاقة بالفرشة

بمعنى لو التوزيع مش منتظم فتكون الفرشة متسخة ومرطبة فى اماكن الانارة اكثر منها فى اماكن الخافتة فى الاضاءة

العليقة المتوازنة مؤثرة جدا على الفرشة طبعا علشان الجهاز الهضمى واسهالاتة

التهوية مؤثرة جدا على الفرشة وكلنا عارفين كدا
بس افضل نظام تهوية يحافظ على الفرشة هو انخفاض مستوى سرعة الهواء للاقتراب من الفرشة علشان ينشفها .

                                                                 م/عاطف عبدالدايم



                                                   دمتم بخير

                                                  المقال تجميع وتنسيق وصياغة صفحة 

                                                    آل سلام لتعبئة المواد الغذائية ودواجن التسمين 

 

هناك 3 تعليقات:

  1. ممكن ارسال فيركن اس ف الاسبوع الرابع

    ردحذف
  2. Why do you make money? - Work-to-Earn
    Why 인카지노 do you make money? · 1. 샌즈카지노 Earn money from sports betting · 2. Place a bet on the NBA at the หาเงินออนไลน์ best odds available · 3. Find out which team will win the game,

    ردحذف