السبت، 5 أكتوبر 2013

الاسهال البنى فى الدواجن

اهلا وسهلا

========



هنتكلم عن حاجة موجودة فى كل دورة وملازمة لاى كتكوت
 https://www.facebook.com/allsallamForfoodpackagingandpoultryfattening
الا وهى الاسهال البنى

بس مش من وجهة نظر الكتب من وجهة نظر المزرعة

الاسهال البنى دا عبارة عن مسبب مرضى (مهما كان الاسم)
 https://www.facebook.com/allsallamForfoodpackagingandpoultryfattening
المسبباب كتير
كوكسديا
كلستريديا
اى كولاى
استريتكوكاس
سالمونييلا معوية
او اى انتيروباكترياسى تانية غيرهم
 https://www.facebook.com/allsallamForfoodpackagingandpoultryfattening
احنا بنقول الكلام دا لية
علشان نلغى فكرة ان اى اسهال بنى معانة كوكسيديا
والمربى ينزل بالسلفات لغاية لما الكلى تتهرى منة وبردة الاسهال البنى مرحش
ودا اكيد حصل من ناس كتير

وبردة بعضهم ينزل بالاموكسى او الريفاميسين على اعتقاد انة كلستريديا وبردة مش بيروح دا طبعا من ما ايقن انها مش كوكسيديا

ووحد تانى بيحب يكلف ومش بيحب يكون شكل الاسهال دا عندة فيخلط
السلفا مع الاموكسى مع الجنتا مع النيومايسين
 https://www.facebook.com/allsallamForfoodpackagingandpoultryfattening
وفى الحاة دى بس هيروح الاسهال
بس فية بس احتمال بسيط اخير
يكون تلبكات معوية عادية ودى طبعا مش هتروح بالخلطة اللى فاتت دى ومش مهم تروح اصلا لانها غير ماثرة لا على التحويل ولا على النافق

واوقات بيكون رد فعل تحصين معوى زى ما بيحصل مع تحصينة الافنيو

وممكن بردة يكون مصحوب للريو فايروس النوع بتاع عدم الامتصاص

وفى الحالة دى اعزل الشوية دول وريح دماغك منهم
 https://www.facebook.com/allsallamForfoodpackagingandpoultryfattening
دى فكرة سريعة وبسيطة عن الاسهال البنى من وجهة نظر المزرعة عمل تهتكات او نخورة فى جدار الامعاء وانتج عن كدا دم خفيف على حسب شدة الاصابة واختلط الدم دا بالزرق العادى فكون الاسهال اللى بنشوفة دا

ممكن يكون بنى غامق
ودا احدى احتمالين اما ان الدم كتير يعنى المسبب المرضى دا قوى
او ان الاصابة فى ادنى جزء من الامعاء
 https://www.facebook.com/allsallamForfoodpackagingandpoultryfattening
وممكن يكون بنى فاتح ودا العكس
اما الدم قليل يعنى الاصابة خفيفة
او ان الميكروب شغال على نقطة عالية من القناة الهضمية

                  

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق